Laura van Dannis

Laura van Dannis:

Laura van Dannis werkt sinds februari 2014 als mondhygiënist bij Noviacura. Twee tot drie keer per week bezoekt ze verpleeghuizen door het hele land om daar mondzorg te verlenen aan de bewoners.

“Op mijn eerste werkdag dacht ik dat ik gezellig bij opaatjes en omaatjes langs zou gaan, maar dit bleken cliënten met een soms zware zorgproblematiek te zijn. Ik moet altijd alert zijn, niet zelden waarschuwt een verzorgende mij voor fysieke onrust of bijten op de vingers.

Ik zie mensen op hun kwetsbaarst. Het is dankbaar werk. Wanneer de patiënt bijvoorbeeld niet meer kan spreken, maar ik aan de slijmvliezen kan zien dat hij of zij een erg droge mond heeft door mondademhaling of medicatiegebruik, dan geef ik wat tips voor de verzorging en maak ik soms de laatste periode van iemands leven weer ietsjes dragelijker.

Verder is het werk bij NoviaCura heel afwisselend, op veel verschillende plekken. Daarbij is er veel minder tijdsdruk dan bij een algemene praktijk. De ouderen zijn altijd zeer dankbaar en het geeft een goed gevoel om de verzorgenden kennis bij te brengen over de mondzorg. Dit zorgt voor verbetering van de mondzorg binnen de verpleeghuizen.

Dit allemaal bij elkaar maakt het werk zeer leuk voor mij en geeft enorme voldoening.”

Terug