Een tandartsbus is geen nieuw fenomeen. Het werd vroeger al gebruikt voor schoolgaande kinderen. Organisaties als jeugdtandverzorging konden op relatief eenvoudige wijze mondzorg leveren aan kinderen op locatie. Deze wijze van mondzorg voor de jeugd wordt overigens nog steeds toegepast.

De Dental Cars van NoviaCura zijn niet gericht op deze doelgroep, maar juist op zorgafhankelijke cliënten. Voorzien van een elektrische rolstoellift en elektrische deuren zijn de Dental Cars van Noviacura optimaal toegankelijk voor deze kwetsbare groep in de samenleving.

De Dental Cars zijn verdeeld in twee afzonderlijk van elkaar te scheiden ruimtes bestaande uit een wachtruimte en een behandelruimte.

De Dental Cars maken het mogelijk volledig autonoom te werken (geen extra kabelaansluitingen nodig). Gas, water en elektriciteit zijn ook aanwezig in de Dental Cars. Ook zijn er voorzieningen aanwezig zoals verwarming en airconditioning. De Dental Cars worden na gebruik volledig schoongemaakt, bevoorraad en opgeladen. De Dental Cars beschikken over moderne medische apparatuur en zijn vergelijkbaar met de meest geavanceerde moderne tandartspraktijken en voldoen altijd aan de meest recente wettelijke richtlijnen.

Een speciale krachtige WIFI verbinding maakt het mogelijk om iedere gewenste verbinding te realiseren zodat tandarts en verpleeghuisarts via het ECD registratie systeem met elkaar kunnen communiceren en eenvoudig de laatste wijzigingen kunnen aanbrengen in het patiëntendossier. Voorts is de dental car uitgerust met digitaal röntgenapparatuur, sterilisatie apparatuur en een thermodesinfector.

Logistiek proces

De speciaal ontwikkelde rolbehandelstoelen maken deel uit van de dental car en dragen bij aan een optimaal logistiek proces. De cliënt wordt daar waar nodig opgehaald met de rolbehandelstoel op zijn/haar kamer en overgeplaatst vanaf zijn/haar eigen (rol)stoel naar de rolbehandelstoel voor een mondzorgbehandeling in de mobiele tandartspraktijk van Noviacura. De dental car is voorzien van een rolstoellift waardoor de cliënt, zonder de rolbehandelstoel te verlaten, via de lift in de dental car zijn behandeling kan ondergaaan. Met de rolbehandelstoel kan de cliënt in de trendelenburgpositie worden gebracht. Deze ligstand is comfortabel voor de cliënt en heeft een perfecte ergonomie voor de tandarts. Nadat de behandeling is afgerond kan de patiënt in de rolbehandelstoel terug worden gebracht naar zijn/haar woonruimte.

Dental car huren:

De mobiele praktijk ruimtes van Noviacura zijn ook te huur. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@noviacura.nl. Heeft u verder nog andere vragen of opmerkingen over onze producten of dienstverlening, neem dan gerust telefonisch of per email contact met ons op.