Fysieke klachten bij mondzorgprofessionals

Mondzorgprofessionals kunnen helaas te maken krijgen met fysieke klachten. Een statische en ongunstige werkhouding, repeterende bewegingen/krachten en een ongunstige positionering van zowel de cliënt als de mondzorgprofessional zijn eventuele boosdoeners. Klachten aan bijvoorbeeld de nek, rug, armen, polsen en hoofdpijn zijn de meest voorkomende. 

 

Maar ook klachten aan heupen, knieën en enkels kunnen opspelen. Daarnaast krijgen mondzorgprofessionals vaak te maken met schouderklachten, zo constateert Ronald Wessels, orthopedisch chirurg bij St. Antonius. Deze klachten ontstaan door overbelasting van de spieren die de schouder sturen. 

 

Met het oog op een betere ergonomie voor de mondzorgprofessional zijn de door NoviaCura speciaal ontwikkelde rolbehandelstoelen tot stand gekomen. Het doel van deze stoelen is tweeledig. Enerzijds dragen de rolbehandelstoelen bij aan een optimaal logistiek proces; de cliënt wordt in zijn of haar eigen kamer opgehaald in de rolbehandelstoel, naar de Dental Car gebracht en weer terug.

Anderzijds kan er een perfecte ergonomie voor de mondzorgprofessional geborgd worden, doordat de cliënt in de Trendelenburg-positie kan worden gebracht. Tevens is deze positie comfortabel voor de cliënt.

Zo beperkt NoviaCura de risico’s van fysieke klachten en werkt daarmee aan een gezonde toekomst.

Meer lezen over onze rolbehandelstoelen? Klik hier.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.