Samenwerking met Dokters van de Wereld

Ongeveer anderhalf miljoen mensen in Nederland gaan vanwege geldgebrek niet naar de tandarts. Dit met alle gevolgen van dien. De organisatie Dokters van de Wereld wil hier verandering in brengen door mondzorg weer terug in het basispakket op te nemen. NoviaCura draagt hierin graag haar steentje bij.

 

Dokters van de Wereld streeft ernaar dat mondzorg terugkomt in het basispakket van de zorgverzekering. Daarmee wordt voorkomen dat eenvoudige tandproblemen uitgroeien tot complexe gezondheidsschade. Om dit onderwerp onder de aandacht te brengen is er een petitie gestart en is er vandaag afgetrapt met de Mondzorgkaravaan in Amersfoort.

 

De Mondzorgkaravaan trekt door het gehele land. Iedere maand zal de straattandarts van Dokters van de Wereld in een andere provincie noodbehandelingen uitvoeren in de Dental Car van NoviaCura.
Deze behandelingen worden uitgevoerd bij vooraf geselecteerde patiënten, vaak mensen met schulden, ongedocumenteerden en/of migranten. Dit zijn kwetsbare groepen in de samenleving. De missie van deze campagne van Dokters van de Wereld sluit daarom naadloos aan op die van NoviaCura. Beiden zetten zich in om kwetsbare en zorgafhankelijke cliënten te voorzien van passende en toegankelijke mondzorg.

 

Wij kijken uit naar een prettige voortzetting van deze nu al geslaagde samenwerking!

 

Meer lezen over deze campagne of over Dokters van de Wereld?
Klik hier.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.