We zijn er voor zorginstellingen

Dagelijks werken onze mondzorgverleners op prettige en professionele wijze samen met de zorgverleners van ruim 40 (zorg)instellingen in heel Nederland. Deze (zorg)instellingen, met samen meer dan 250 locaties, kiezen bewust voor mondzorgverlening van NoviaCura.

Samen voor betere individuele zorg
Het is aannemelijk dat een relatie bestaat tussen mondgezondheid en kwaliteit van leven. Dat geldt zeker ook voor zorgafhankelijke cliënten. NoviaCura is optimaal georganiseerd en uitgerust om goede mondzorg op een veilige manier toegankelijk te maken voor zorgafhankelijke cliënten. Doordat (zorg)instellingen op deze manier professionele mondzorg borgen in het individuele zorgplan van de cliënt, dragen we gezamenlijk bij aan betere individuele zorg.


Samen voor efficiëntere zorg
NoviaCura komt naar de (zorg)instelling toe. Dat is niet alleen veiliger en minder belastend voor de cliënt, maar het spaart ook kostbare tijd en energie voor u als zorgverlener. Er blijft meer tijd beschikbaar voor de zorgverlening door het wegvallen van reis- en wachttijden die gepaard gaan met het begeleiden van cliënten naar reguliere tandartspraktijken:

  • De preventieve mondzorg verricht door onze mondhygiënisten kan plaatsvinden binnen de muren van de instelling, op de kamer van de cliënt of in een aangewezen ruimte.
  • Ook de NoviaCura tandprothetici komen op locatie. Op de kamer van de cliënt of in een aangewezen ruimte.
  • Onze Dental Cars worden bij de entree van de (zorg)instelling geparkeerd ten behoeve van controles en/of curatie door tandarts en/of gebitsreinigingen door mondhygiënist. Daarbij worden rolstoelafhankelijke cliënten binnen de muren van de zorginstelling door onze Dental Car Beheerders opgehaald en teruggebracht in de speciaal hiervoor ontwikkelde rolbehandelstoel.


Educatie voor duurzame mondzorg

Om een gerichte en duurzame kennisoverdracht te waarborgen, organiseert NoviaCura klinische lessen en workshops voor de (zorg)instellingen waarmee we samenwerken. Deze zijn gericht op verplegend personeel.

 

Meer informatie
De meest gestelde vragen vindt u onderstaand overzichtelijk weergegeven. Staat uw vraag er niet bij? Stel deze dan via het vragenformulier onderaan op deze pagina.

Goede mondzorg bevordert de mondgezondheid. Dit staat in relatie tot welbevinden en algehele gezondheid van de cliënt.

  • Een goede mondgezondheid voorkomt mondaandoeningen die pijn veroorzaken zoals bijvoorbeeld gaatjes, ontstoken tandvlees, tand/kiespijn, zenuwaandoeningen en aangezichtspijnen. 

  • Een goede mondgezondheid verkleint de kans op ondervoeding en gewichtsafname aangezien kauw- en/of slikproblematiek en smaakstoornissen worden tegengegaan.

  • Een goede mondgezondheid verkleint de kans op slechte adem, veroorzaakt door bacteriën in de mond. Dit bevordert sociaal contact.

Er zijn 3 onweerlegbare redenen waarom behandelingen bij NoviaCura te allen tijden in de Dental Car plaatsvinden:

 

1. Dental Cars verkleinen risico op infectie
De kamer van een cliënt wordt vaak omschreven als de vertrouwde woonomgeving. Echter, in geval van curatieve behandelingen is een woonomgeving niet vertrouwd wat betreft hygiëne. De woonomgeving vergroot hierdoor het risico op infectie, waarvan de cliënt de mogelijke gevolgen draagt. Onze Dental Cars zijn gelijkwaardig aan een reguliere tandartsenpraktijk. Ze zijn klinisch, veilig en voldoen aan alle hygiëne- en veiligheidseisen als opgesteld door de KNMT en getoetst door de IGJ.


2. Direct in te grijpen bij complicaties

Bij een curatieve behandeling bestaat altijd kans op complicaties. Onze Dental Cars zijn volledig uitgeruste tandartspraktijkruimten, waardoor de tandarts ook direct veilig kan ingrijpen wanneer een complicatie optreedt.


3. Betere ergonomie

De goed doordachte inrichting van onze Dental Cars zorgt voor een optimale ergonomie voor zowel cliënt als behandelaar. Met de rolbehandelstoel kan de cliënt in de Trendelenburg-positie worden gebracht. Dit samenspel komt de controle of behandeling ten goede: het is comfortabel voor de cliënt en geeft een perfecte ergonomie voor de behandelaar. Dit draagt bij aan duurzame zorg voor een gezonde toekomst.

Stel uw vraag

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze dan via het onderstaande vragenformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

“Samen met u als zorgverlener werkt NoviaCura aan betere individuele zorg.”

Dank u!

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw inschrijving.