We zijn er voor zorginstellingen

Dagelijks werken onze mondzorgverleners op prettige en professionele wijze samen met zorgverleners van zorginstellingen in heel Nederland. Zij hebben bewust gekozen voor onze mondzorg.

Samen voor betere individuele zorg
Er bestaat een relatie tussen de mondgezondheid en kwaliteit van leven. Dat geldt zeker ook voor zorgafhankelijke cliënten. Met een gezonde mond kunnen zij plezier beleven aan sociale momenten en genieten van maaltijden. Wij zijn optimaal georganiseerd en uitgerust om goede mondzorg op een veilige manier toegankelijk te maken voor zorgafhankelijke cliënten. Doordat zorginstellingen op deze manier professionele mondzorg borgen in het individuele zorgplan van de cliënt, dragen we gezamenlijk bij aan betere individuele zorg.


Samen voor efficiëntere zorg
Wij brengen onze mondzorg naar de zorginstelling toe. Dat is niet alleen veiliger en minder belastend voor de cliënt, maar het bespaart ook kostbare tijd en energie voor u als zorgverlener. Er blijft meer tijd beschikbaar voor de zorgverlening door het wegvallen van reis- en wachttijden die gepaard gaan met het begeleiden van cliënten naar reguliere tandartspraktijken.

 

·     Onze DentalCar Beheerders parkeren de DentalCars bij de entree van de zorginstelling, zodat de tandartscontroles en de gebitsreinigingen door de mondhygiënist daar plaats kunnen vinden. De DentalCar Beheerders halen rolstoelafhankelijke cliënten binnen de zorginstelling op in speciaal ontworpen rolbehandelstoelen en ze brengen hen daarin ook weer terug.

·     De mondhygiënist voert ook controles uit; deze vinden plaats op de kamer van de cliënt. Daarnaast geeft hij of zij instructies aan de zorgmedewerkers en cliënten voor het verbeteren van de mondhygiëne. 

·     De preventie-assistent die onder supervisie van de mondhygiënist werkt, komt ook bij de cliënt op de kamer. Deze behandelaar ondersteunt de zorgmedewerkers bij de dagelijkse mondverzorging en geeft indien nodig poetsinstructies.  

·     Ook onze tandprothetici komen op locatie: op de kamer van de cliënt of in een aangewezen ruimte.

 

 

Educatie voor duurzame mondzorg
We waarborgen gerichte en duurzame kennisoverdracht door in samenwerking met Vitadent Academy geaccrediteerde scholingen te verzorgen. Vitadent Academy biedt deze scholingen aan voor verschillende doelgroepen, waaronder artsen, zorgcoördinatoren, managers en zorgmedewerkers.

Meer informatie
De meest gestelde vragen vindt u onderstaand overzichtelijk weergegeven. Staat uw vraag er niet bij? Stel deze dan via het vragenformulier onderaan op deze pagina.

Goede mondzorg bevordert de mondgezondheid en daarmee ook het welbevinden en de algehele gezondheid van de cliënt.


Een goede mondgezondheid:

 

·     voorkomt mondaandoeningen die pijn veroorzaken, zoals gaatjes, ontstoken tandvlees, tand/kiespijn, zenuwaandoeningen en aangezichtspijnen; 

·     verkleint de kans op ondervoeding en gewichtsafname door het tegengaan van kauw- en/of slikproblematiek en smaakstoornissen;

·     verkleint de kans op een onfrisse adem die wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond. Dit bevordert het sociaal contact met naasten.

Stel uw vraag

 

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze dan via het onderstaande vragenformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

“Samen met u als zorgverlener werkt NoviaCura aan betere individuele zorg.”

Dank u!

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw inschrijving.