Directeur Franca van Venrooij over de samenwerking met Vitadent Mondzorg

 

NoviaCura werkt sinds kort samen met Vitadent Mondzorg. Deze organisatie is net als wij een ambulante mondzorgverlener voor zorgafhankelijke cliënten. “De huiselijke sfeer en warme ontvangst die we ervaarden bij Vitadent gaf de doorslag om voor deze samenwerking te kiezen”, zegt directeur Franca van Venrooij.


“NoviaCura en Vitadent Mondzorg vullen elkaar goed aan. Wij zijn gespecialiseerd in curatieve mondzorg, waaronder de behandeling van gaatjes, tandvleesontstekingen en het trekken van tanden en kiezen. Met onze Dental Cars, onze rijdende, selfsupporting tandartspraktijken, brengen wij mondzorg naar cliënten in zorginstellingen.


Voor preventieve mondzorg komen wij op de kamer van de cliënt. Alle curatieve handelingen vinden plaats op de Dental Car. Ook Vitadent verleent curatieve mondzorg, maar haar focus ligt meer op de preventieve mondzorg om problemen in de mond te voorkomen. Zo ontstaat er een mooie samensmelting van beide concepten die bijdraagt aan het verlenen van passende mondzorg.


Vitadent was een van de organisaties die ons eind 2022 benaderde voor een eventuele samenwerking. Het bedrijf wilde de mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten verder ontwikkelen en had interesse in onze unieke dienstverlening. Wij zien Vitadent als geschikte samenwerkingspartner vanwege de knowhow ten aanzien van preventieve mondzorg en kennis van interne en externe scholingen die worden verzorgd vanuit Vitadent Academy.


Met Vitadent Academy kan NoviaCura haar klanten mondzorgscholingen voor diverse doelgroepen aanbieden: niet alleen scholingen voor zorgmedewerkers, maar ook voor managers, aandachtsvelders en artsen. Dit kan ertoe leiden dat veranderingen in het mondzorgbeleid sneller worden doorgevoerd.


Een groot deel van onze cliëntenpopulatie bestaat uit ouderen. De mondzorg voor deze doelgroep wordt steeds complexer. Cliënten verblijven korter in de zorginstelling en hebben vaak nog hun eigen gebit. Het is een pre wanneer mondzorgprofessionals van beide organisaties over en weer met elkaar kunnen sparren over de beste mondzorg.


Voor de zorginstellingen waar wij werkzaam zijn zal deze samenwerking positief zijn. We blijven onze huidige werkwijze voortzetten, maar we kunnen nu nog meer oplossingen bieden die bijdragen aan de mondgezondheid van hun cliënten. Met deze samenwerking is er een mooie balans ontstaan binnen de Wlz-mondzorg.”


Dank u!

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.