NoviaCura sluit aan bij het Compassie Netwerk van Dokters van de Wereld

Veel mensen kunnen de tandarts niet betalen met alle gevolgen van dien. Omdat iedereen recht op mondzorg zou moeten hebben, sluit NoviaCura zich aan bij het Compassie Netwerk van de Dokters van Wereld. Het Compassie Netwerk gaat met 50 praktijken en individuele mondzorgprofessionals door het hele land van start op 3 april 2023.
 
Anders dan andere zorg in Nederland is mondzorg volledig de eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening (18j en ouder). Inmiddels mijden zeker 1,5 miljoen mensen in Nederland de tandarts vanwege de kosten.
 
Van kwaad tot erger
Zonder preventie en kleine ingrepen kunnen gebitsproblemen snel van kwaad tot erger worden”, zegt Michel Verhoeven van NoviaCura. “Als je vandaag het vullen van een gaatje niet kunt betalen, heb je een groot probleem als dat gaatje een ontsteking wordt. Een wortelkanaalbehandeling bijvoorbeeld is vele malen duurder. Vaak komen mensen pas als het te laat is omdat de pijn ondraaglijk wordt.”
 
Landelijke oplossing is hard nodig
Dat er zo veel mensen met gebitsproblemen lopen, kost de samenleving minstens 3 miljard euro, becijferde het RadboudUMC. Pijn en leed dat te voorkomen is als er een landelijke oplossing voor dit probleem komt. Dokters van de Wereld pleit er bijvoorbeeld voor dat mondzorg weer terug in het basispakket komt. Meer dan 210.000 mensen willen dat ook en tekenden de petitie: https://doktersvandewereld.org/campagnes/mondzorg-in-het-basispakket/  
 
Noodbehandelingen
Door aan te sluiten bij het Compassie Netwerk laten we met z’n allen zien dat er een oplossing nodig is voor al die mensen die mondzorg nodig hebben. NoviaCura werkt samen met Dokters van de Wereld en zet haar mobiele praktijkruimte (Dental Car) in zodat veel mensen toch naar de tandarts kunnen. We hopen dat meer praktijken zich gaan aansluiten bij het Compassie Netwerk. En bovenal hopen we dat de politiek de handschoen oppakt en zorgt dat iedereen in Nederland weer mondzorg kan krijgen.”

Dank u!

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.