20 maart: World Oral Health Day

In het kader van World Oral Health Day op 20 maart 2021 is er vandaag, vrijdag 19 maart, een mooi stuk in de bijdrage Zorg & Welzijn in De Telegraaf verschenen over NoviaCura en haar wijze van mondzorgverlening bij (zorg)instellingen. In de bijdrage komen Franca van Venrooij, directie NoviaCura, en NoviaCura tandarts Cilia Huijbregsen aan het woord. 

 

Cilia bespreekt onder andere de onwetendheid over het belang van mondzorg bij kwetsbare cliënten. Zij komt in de praktijk verschillende problemen tegen. “De meeste ziektes beginnen via de mond, de toegang tot het lichaam. Ik kijk niet alleen naar het gebit, maar ook naar de anatomische structuur eromheen, zoals de weke delen, de tong en gehemelte”, zo vertelt Cilia.

Het geeft Cilia enorm veel voldoening om ouderen met pijnklachten te verhelpen. “Het is een bescheiden generatie. Ze willen geen hulp vragen. Ik ben er om te onderzoeken of ze daadwerkelijk pijnvrij zijn. Dat vind ik belangrijk.”

 

Wij zijn trots op onze betrokken mondzorgverleners, welke stuk voor stuk een warm hart toedragen aan de kwetsbare groepen in de samenleving.

 

Het artikel lezen? Klik hier.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.