Vacature Mondhygiënist

Zet u zich graag in voor de kwetsbare medemens en wilt u uw steentje bijdragen aan de samenleving? Lijkt het u leuk om cliënten zowel binnen de muren van een (zorg)instelling te helpen als op een professionele en moderne dental car? Vind u het een uitdaging om kennis, adviezen en instructies juist over te brengen aan cliënten, familie en personeel van een (zorg)instelling?

 

Dan nodigen wij u van harte uit om kennis te maken met NoviaCura, de nieuwe weg naar zorg. Wij zijn op zoek naar een mondhygiënist:

 • op zzp-basis of loondienstverband;
 • in de regio’s: Helmond, Eindhoven, Breda, Rotterdam en Haarlem.;
 • voor een of meerdere dagen in de week;
 • die het zowel leuk vind om preventieve zorg te verlenen (poetsinstructies- en adviezen) als zowel curatieve zorg (intensieve gebitsreiniging op dental car).


Werkwijze
Bij NoviaCura werkt u als mondhygiënist op verschillende locaties van (zorg)instellingen. Als mondhygiënist verzorgt u preventieve zorg, in de vorm van poetsinstructies- en adviezen per individuele cliënt. Bij deze instructie- en adviezen is ook een zorgmedewerker aanwezig, zodat u tegelijk uw kennis overbrengt en het zorgpersoneel schoolt in het verzorgen van de mond. U bezoekt conform de ‘Richtlijn mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in verpleeghuizen’ iedere cliënt, dentaat of edentaat, minstens een keer per jaar.

Daarnaast werkt u als mondhygiënist bij NoviaCura op een van onze moderne Dental Cars. Dit zijn mobiele mondzorgpraktijken, welke volledig uitgerust en ingericht zijn op het verlenen van professionele, maar vooral veilig en hygiënische mondzorg. Op deze DentalCar verzorgt u intensieve gebitsreinigingen bij cliënten waarbij dit noodzakelijk en geïnitieerd is of bij cliënten die zelf een intensieve gebitsreiniging wensen.


Uw profiel
NoviaCura is op zoek naar een enthousiaste en zorgzame mondhygiënist die graag zorgafhankelijke cliënten helpt. Derhalve vragen wij om het volgende profiel:

 • U beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zodat de communicatie met collega’s, medewerkers van de (zorg)instelling, cliënten en hun naasten goed verloopt;
 • U bent hulpvaardig, mens- en servicegericht;

 • U kunt goed samenwerken;

 • U beschikt over kennis van regelgeving van de mondzorgverlening aan (kwetsbare) ouderen en andere zorgafhankelijke doelgroepen;

 • U hebt affiniteit met zorgverlening aan (kwetsbare) doelgroepen;

 • U beschikt kennis over verouderingsprocessen van het gebit;

 • U beschikt kennis op het gebied van preventie van orale aandoeningen en ziekten bij (kwetsbare) ouderen;

 • U beschikt over de juiste kennis en kunde op het gebied van medisch-ethisch en evidence-based handelen.


Daarnaast vragen wij aan u voor deze functie een diploma Mondzorgkunde, bezit rijbewijs B en een eigen auto.


Een certificaat Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS) tandheelkunde en een BIG-registratie zijn een pré.


Wat biedt NoviaCura?
Als mondhygiënist bij NoviaCura heeft u dankbaar en variërend werk. U draagt bij om mondzorg bij zorgafhankelijke cliënten in (zorg)instellingen te verbeteren, door niet alleen de cliënt van de juiste adviezen en instructies te voorzien, maar ook kennis over te brengen aan het verzorgend- en verplegend personeel. U kunt daarmee het verschil maken in de dagelijkse mondverzorging in een instelling.
U bent werkzaam in een uitdagende werkomgeving met veel afwisseling en inspiratie, mede doordat u verschillende locaties van verschillende instellingen bezoekt. Iedere locatie heeft zijn eigen doelgroep met daarbij een eigen benadering en uitdagingen.
Daarnaast maakt u deel uit van een groot netwerk door heel Nederland. U heeft mogelijkheden om uw collega-mondhygiënisten te ontmoeten tijdens verschillende en symposia voor mondhygiënisten, bijeenkomsten en borrels.


Meer informatie?
Heeft u interesse om als mondhygiënist voor NoviaCura te werken of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het telefoonnummer 0412-614720 of via .


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Dank u!

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.